Colasit investeert in nieuwe zetbank

In november 2014 heeft Colasit de uit 1986 stammende zetbank vervangen. Dat betekent kwaliteit vervangen door kwaliteit, maar dan wel uitgerust met de standaards van deze tijd.

Naast een hogere nauwkeurigheid en een breder bereik (tot uitdrukking komend in zowel kleinere als grotere kanaal-afmetingen) is zij uitgerust met de modernste electronica. Bedieningsgemak tezamen met de compactheid van de machine maakt het voor de productie-medewerker eenvoudig en ergonomisch de machine te bedienen met een hoge mate van flexibiliteit.

Rechthoekige luchtkanalen kunnen in diverse kunststoffen geleverd worden en zijn een zeer goed alternatief voor ronde luchtkanalen. Door de beperkte afstand tussen plafond en systeemplafond is de af te zuigen capaciteit door een rond kanaal namelijk beperkt. Het verhogen van de luchtsnelheid biedt geen soulaas, want zij leidt tot geluidsproductie (arbotechnisch ongewenst) en tot een hoge luchtweerstand (energetisch ongewenst). In een tijd, waar een ieder zich bewust dient te zijn van duurzaamheid, kunnen de rechthoekige kanalen hier een prima invulling aan geven. Op maat geproduceerd met hoge technische specificaties als uitgangspunt. Voor nu en voor de toekomst.

Rechthoekige kanalen, vormdelen (bochten, T-stukken, regelkleppen) en geluiddempers kunnen toegepast worden in laboratoria van ziekenhuizen en universiteiten, maar ook cleanrooms, voor de biotechnologie, farmacie en levensmiddelenindustrie.

Tezamen met onze excellente ventilatoren garanderen wij u een zorgeloze luchttechnische installatie.
U kunt zich helemaal richten op uw core-business.