Standaard radiaal ventilatoren

De meest toegepaste radiaal ventilatoren zijn van het type CMV eco, aansluitmaat 125mm t/m 400mm. Deze zijn voorzien van een uiterst robuust ventilator huis, geproduceerd middels high-tech twin-sheet thermoforming. De waaier, geheel van kunststof, is geproduceerd middels het spuitgietproces. Uitbalancering volgens Q 6.3 (ISO 14694). Met behulp van een speciale adapter wordt de waaier op de aandrijfas gemonteerd en nadien afgemonteerd met een kunststof naafdop aan de binnen zijde van de ventilator. Inwendig is de ventilator dus geheel van kunststof, dus volledig corrosie bestendig.
 Het frame van de direct aangedreven ventilator is vervaardigd van roestvaststaal AISI 304.

Variabele toerentallen zijn mogelijk d.m.v. optionele frequentie regeling, alsmede door traditionele V-snaar aandrijving, waarbij een thermisch verzinkt stalen subframe met motorwip wordt toegevoegd. Zo ontstaat een hoogwaardig, in Nederland samengesteld product met Zwitserse kwaliteit, waar u vele jaren zorgeloos gebruik van kunt maken.

Vele duizenden radiaal ventilatoren van dit type CMV eco zijn reeds succesvol in gebruik.
Standaard leverbaar met huis uit materiaal: PPs, eveneens leverbaar in PVC, HPE, PVDF, en voor ATEX toepassingen: PPs-el. Standaard waaier uit materiaal: PPs, eveneens leverbaar in PVDF en voor ATEX toepassingen: PPs-el.
Ventilatorframes zijn type afhankelijk uitgevoerd in RVS 304 (1.4301) en/of thermisch verzinkt, alternatief in RVS 316L (1.4404)
Motoren kunnen naar wens worden gekozen, doch standaard van Siemens. Vanaf 0,75kW hoog rendement IE3 of IE4 vanaf 7,5kW op verzoek.

Optioneel is een naafafdichting (dynamisch) leverbaar door toepassing van een waaier uitvoering type RS, waarbij schoepen op de achterzijde van de waaier zijn gelast. Onder voorwaarde dat aan de zuigzijde een onderdruk heerst van min. 150Pa kan deze dynamische afdichting uitstekend functioneren bij verontreinigde en geurhoudende luchtstromen. Ook optioneel is een speciale V-ring afdichting leverbaar. Dit onderdeel is een slijtdeel en behoefd controle en onderhoud.

CMVeco 125-400

Standaard radiaal ventilatoren CMVeco 125-400
Capaciteit min 150m³/h tot max. 13.500m³/h
Statische druk min. 50Pa tot max. 3.000Pa
Behuizing standaard in PPs, ook leverbaar in PP, PPs-el, PE, PVC, PVDF

Waaier standaard in PPs, ook leverbaar in PPs-el, PVDF

Toon grafiek Toon maatschets

CCV 75

Mini radiaal ventilator CCV 75
Voor kleine capaciteiten bijvoorbeeld bij accuruimten of chemische opslagkasten
Leverbaar met huis uit materiaal: PPs of PPs-el, Waaier uit materiaal: PPs of PPs-el.
Directe aandrijving. Capaciteit van min. 50m³/h tot max. 400m³/h en statische druk van min. 50Pa tot max. 900 Pa

Toon grafiek Maatschets op aanvraag